Historical London Pub

Project Overview

This public house dates back to the 1850’s and has not changed visually very much retaining many of its features from ages past.
Our remit was to refurbish the 1st floor which overlooks the River Thames on the south side.
This involved the laying of a reclaimed pitch pine floor to the entire floor and stained down to give a contemporary feel.

The old fireplace was opened up and faced with granite surround with traditional open fire basket installed.
The walls above the dado rail wall wallpapered in period paper and the walls below decorated in period colours with surrounding windows and woodwork decorated in traditional period colours to contrast warm but open feel to the area.

The hardwood staircase leading to the ground floor bar areas was stripped and refurbished with a stain to match floor to 1st floor.
The walls and ceiling were papered and decorated in period colours to reflect the traditional yet modern remit that was required by the client.
This theme continued down to rear of the ground floor which overlooks the Thames.
The introduction of new mood lighting along with tasteful furnishings complimented the finished product.

Additional Project Images